SNA Display en Marathon Oil

For the design of this creative interactive Led sculpture, instalada en el vestíbulo de la sede de Marathon Oil, se han utilizado dos pantallas SNA Display Brilliant de 3,7 metros cuadrados y un pixel pitch 1,25 Mm.

Marathon Oil, an independent exploration and production company in the energy sector, commissioned a dynamic digital work for the lobby of its new headquarters in Houston (Texas). Sensory Interactive, owner's representative, elaborated the interactive Led sculpture, que se ha construido con las pantallas de interior SNA Displays Brilliant.

The two led screens in the shape of the flag of the Led sculpture employ a space of pixels of 1,25 Mm, allowing optimal viewing at very close range.

One of the pennant-type screens has 1.980 pixels high by 960 wide pixels in your highest column and in the widest row. The other screen has 1.440 pixels high in the highest column by 800 wide pixels in the widest row. Combined, LED screens have a surface of 3,7 square meters of display canvas and a total of 2.4 million pixels.

According to Sensory Interactive, digital display combines art and advanced motion capture technology that responds to visitors as they move through space.

SNA Display en Marathon Oil

The work of art, whose shape is inspired by the crystal forms found in geology, passively transmits foot traffic data, allowing screen content to dynamically adjust. Users can also actively interact through gesture tracking to explore the history of Marathon Oil, learn about staff and see a changing catalog of content types, as brand messages, environmental/artistic and community.

The manufacturer Creo Industrial Arts diseñó y construyó la escultura de acuerdo con el concepto de diseño de Sensory Interactive.

The geode-inspired structure is clad in non-reflective aluminum with a marble stone structure and was built to look like a monolith., a single unit with no apparent joints. In addition, the lattice-shaped frame looks different to viewers when viewed from various angles. For example, the screens appear to be in the same place along the z-axis when viewed from the front, but moving to the side reveals that they are displaced. The forced change of perspective encourages visitors to contemplate the piece from various points of view.

"Motion detection and data-driven visualization features were integrated into a suite of services., so that the sculpture could react to environmental foot traffic in such a large space. For best results, we use highly customized control systems that are not typical of corporate spaces", explains Andrew Yee, Senior Project Management Associate at Sensory Interactive.

La empresa de desarrollo de software de señalización digital Sedna proporcionó dispositivos de gestión de medios utilizados para controlar los elementos de interactividad de la escultura.

Lobby installation is part of a growing trend in corporate spaces and the arts, highlighting the appeal of physical sculptures with a digital visual element.


You liked this article?

Subscribe to our RSS feed And you won't miss anything.

Other articles on , , , ,
by • 22 nov, 2021
• section: Case studies, Digital signage, display